عوارض وابستگی کودکان به موبایل
بررسی های جدید دانشمندان اروپایی نشان می دهد کار زیاد با موبایل و تبلت به چشم بچه ها آسیب های جدی وارد می کند و میتواند برای سیستم عصبی و چشمی بچه ها بسیار مضر باشد.

استفاده بیش ار حد کودکان از موبایل و تبلت
بسیاری از کودکان برای انجام بازی های اینترنتی در سنین پایین به استفاده از تبلت و موبایل روی می آورند.برخی از کودکان برای افزایش رتبه و جایگاه خود در این نوع بازی ها، حتی حاضر به پرداخت هزینه هایی هستند و گاهاً می بینیم که یک بچه خردسال با استفاده از کارت بانکی والدین از حساب آن ها برداشت کرده تا رتبه خود را در بازی ارتقاء دهد؛ ضمن این که برخی از این بازی های آنلاین دارای تصاویر مستهجنی است که کودک را با فضایی که هیچ تناسبی به سن وی ندارد، اشنا می کند و مسلما پیامدهای جبران ناپذیری در روح و روان وی به جای می گذارد.

مقصر اصلی وابستگی خردسالان به موبایل کیست؟
باید به نکته مهمی توجه کرد و آن این که نخستین عامل وابستگی فرزندان به موبایل و فضاهای این چنینی خود والدین هستند. داستان از این جا شروع می شود که والدین برای نشان دادن مهر پدرانه و محبّت مادرانه خویش و یا برای سرگرم ساختن کودکان و این که بدون هیچ سروصدایی دست از سر آنها بردارند، در نخستین مناسبت زندگی آنها مانند تولد یا موفقیت در درس و … برای آنها تبلت، گوشی یا یک بازی الکترونیکی می خرند. غافل از این که درصورتی که این مهر و محبّت با مدیریت و کنترل همراه نباشد، حتی زمینه آسیب های جبران ناپذری را برای وی فراهم نموده اند.

علائم اعتیاد به تبلت و موبایل در کودکان
√ کودک همراه با موبایل به خواب می رود.
√ کودک موبایل را همه جا می برد، حتی به رختخواب.
√ نمی دانید که شارژ تلفن همراه کودک چگونه تمام می شود.
√ درصورتی که موبایل را از او بگیرید دچار هراس و وحشت می شود.
√ تمایل دارد گوشی را همه جا با خود ببرد حتی پارک!
√ بلافاصله پس از بیدار شدن سراغ گوشی اش می رود.
√ در زمان پخش برنامه تلویزیونی مورد علاقه اش سرش را از موبایل برنمی دارد.
√ حین صرف غذا از گوشی استفاده می کند.
√ روزانه مدت زمان استفاده از تلفن همراه را افزایش می دهد.

فهرست